The Frog ha ideat l’únic suport per a cascos del món amb l’objectiu d’allargar la vida d’aquests elements indispensables per la conducció segura. Amb aquesta peça, els motoristes poden deixar el casc en una superfície plana i evitar que acabi rodolant pel terra i que s’embruti. El suport serveix per a tot tipus de protectors, des de cascos per a bicicletes fins a d’hípica.

Simulant els dits d’una granota

L’invent ha sortit de la ment del pianista i compositor Lluís de Arquer que, a més de tenir passió per la música, també la sent per les motos. Després de dissenyar molts models, a base de prova i error, va acabar creant un dispositiu que té forma d’i grega i que s’adhereix a la superfície de qualsevol casc.

“Començo posant una mica de plastilina en tres punts, basant-me amb una idea d’un matemàtic que es diu Euclides. Vaig començar a crear una figura que em feia gràcia, buscava la disposició més adient i d’aquesta manera va néixer una forma que es diu The Frog“, explica De Arquer sobre el procés de creació d’aquesta peça que recorda els dits d’una granota.

Música i motor, dues passions compartides

En Lluís va estudiar la carrera de piano clàssic a Barcelona i a París i regenta El teatre més petit del món, situat a la Vila de Gràcia. “Poques coses podràs enfrontar més complicades que les que et trobis al llarg de la carrera de pianista clàssic, en tots els sentits. És un entrenament brutal”, detalla De Arquer que, amb aquesta creació, ha compaginat la seva faceta inventiva i orientada al món del motor amb la de músic.

Un invent premiat que necessita mecenatge

L’empresa ha engegat una campanya de micromecenatge que acabarà el dia 19 de desembre. L’objectiu és que el públic conegui aquesta empresa emergent gracienca que fabrica el seu producte íntegrament a Catalunya. The Frog ha obtingut el premi A’Design a Itàlia el 2018 i, aquest any, ha quedat finalista als Premis Talent de Barcelona, competint amb grans empreses com Seat.