La Unesco (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) ha reconegut el PEUAT impulsat pel govern municipal d’Ada Colau durant la legislatura anterior per regular els allotjaments turístics a la ciutat.

Es dona el cas que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el va anul·lar íntegrament, tot i que segueix vigent fins que no hi hagi sentència en ferm, però ara la Unesco s’ha fixat en la iniciativa i li ha atorgat dos reconeixements en bones pràctiques de turisme internacional.

Aquest pla especial va néixer amb la intenció de regular l’excés de places hoteleres en els barris més saturats pel turisme i ha generat força crítiques, sobretot entre el sector hoteler.

Dos reconeixements més

La Unesco també ha atorgat dos reconeixements més a Barcelona. D’una banda, al Consell de Turisme i Ciutat per la bona pràctica internacional de governança i, de l’altra, reconeix el programa de mediadors en habitatges turístics de l’Ajuntament.

El regidor de Turisme, Xavier Marcé, ha volgut destacar que en el reconeixement de la Unesco al Consell també s’inclou l’espai de debat on es tenen en compte tant els actors del sector del turisme com els veïns.