La confirmació del Brexit ha obert la porta a la possible sortida del Regne Unit dels organismes de la Unió Europea que es troben en territori britànic. Un és l'Agència Europea del Medicament, amb seu a Londres, que s'encarrega d'aprovar els nous fàrmacs que surten a la venda verificant que són segurs i eficaços. És un dels tres reguladors farmacèutics més importants del món juntament amb el dels Estats Units i el del Japó. L'Ajuntament de Barcelona en plenari ja es va postular per acollir l'ens. Una candidatura que té el suport del Parlament. JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Ocupació: "I ara el que hem d'esperar amb tranquil·litat i paciència és que el govern de l'estat acabi de configurar-se i treballar de costat les tres administracions per fer realitat aquesta candidatura." Els trasllat de l'agència a Barcelona no només comportaria l'arribada de treballadors qualificats del sector farmacèutic. Es convertiria en un pol d'atracció amb grans beneficis econòmics. VICENTE ORTÚN, professor de la UPF: "Aquests beneficis consisteixen en què una indústria com la farmacèutica que bona part dels seus beneficis depenen moltíssim de les decisions regulatòries de fàrmacs per a ús humà i veterinari necessiten estar molt a prop del regulador. Això implica personal, assajos clínics i això és molt més important que les 900 persones altament qualificades que eventualment podrien treballar a Barcelona." GUILLEM MARTÍNEZ: "L'any 92, quan encara es buscava emplaçament per l'Agència Europea del Medicament, Barcelona ja es va oferir a acollir-la. Els govern de Felipe González, Jordi Pujol i Pasqual Maragall van fer front comú per promocionar la candidatura. Es va oferir aquest edifici a tocar de l'Hospital del Mar." Malgrat això, Londres es va acabar imposant. Aquest cop, si es confirmés la marxa de l'agència del Regne Unit, la competència també seria considerable. Itàlia, Suècia i Dinamarca ja hi han mostrat el seu interès.

La confirmació del Brexit ha obert la porta a la possible sortida del Regne Unit dels organismes de la Unió Europea que es troben en territori britànic. Un és l’Agència Europea del Medicament, amb seu a Londres, que s’encarrega d’aprovar els nous fàrmacs que surten a la venda verificant que són segurs i eficaços. És un dels tres reguladors farmacèutics més importants del món juntament amb el dels Estats Units i el del Japó.

L’Ajuntament de Barcelona en plenari ja es va postular per acollir l’ens. La candidatura té el suport del Parlament. “Ara hem d’esperar amb paciència que el govern de l’Estat acabi de configurar-se”, ha assegurat el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Ocupació, Jaume Collboni. “I després hem de treballar les tres administracions juntes per fer realitat aquesta candidatura.”

Els trasllat de l’agència a Barcelona no només comportaria l’arribada de treballadors qualificats del sector farmacèutic, sinó que es convertiria en un pol d’atracció amb grans beneficis econòmics. Segons Vicente Ortún, professor de la Universitat Pompeu Fabra i antic degà de la Facultat d’Econòmiques de la mateixa universitat, “bona part dels beneficis de la indústria farmacèutica depenen de les decisions regulatòries de l’agència i és per això que les empreses del sector necessiten estar a prop de l’ens regulador”. Això, explica, implicaria que aquestes empreses haurien d’invertir en personal qualificat i en assajos clínics a Barcelona.

Barcelona ja va optar a acollir l’Agència Europea del Medicament

L’any 92, quan encara es buscava emplaçament per a l’Agència Europea del Medicament, Barcelona ja es va oferir a acollir-la. Els governs de Felipe González, Jordi Pujol i Pasqual Maragall van fer front comú per promocionar la candidatura. Es va oferir un edifici a tocar de l’Hospital del Mar de 3.800 metres quadrats. Malgrat això, Londres es va acabar imposant. Aquest cop, si es confirmés la marxa de l’agència del Regne Unit, la competència també seria considerable. Itàlia, Suècia i Dinamarca ja hi han mostrat interès.

Comparteix a: