Les platges de la ciutat oferiran un servei millor amb la renovació dels punts d'informació, el canvi de la senyalització dels espigons i la megafonia, que es podrà escoltar a tot el litoral barceloní. Aquesta serà la inversió més elevada que es farà amb els 900 mil euros que s'invertiran a la ciutat provinents de l'impost turístic. STAND UP: Però amb aquests recursos també hi ha previstes altres mesures com potenciar les rutes urbanes verdes a través d'una aplicació de mòbil. Els turistes podran descobrir nous trajectes i també els parcs i jardins que hi ha a la ciutat. Es vol diversificar els atractius turístics de la ciutat, i un altre exemple són les visites guiades per Sants, Hostafrancs i la Bordeta Uns altres atractius per als visitants són la Font Màgica de Montjuïc i les Fonts Bessones de la plaça de Catalunya. Aquestes també es milloraran amb noves coreografies per cridar l'atenció dels visitants. L'objectiu és potenciar el patrimoni de la ciutat i, a la vegada, compensar els barris que tenen més pressió turística. Tot amb els diners de la taxa turística que recull la Generalitat i de la qual l'Ajuntament rep el 33 %. Des del govern municipal reclamen gestionar-ne el 100 %. JAUME COLLBONI tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Ocupació "Hi ha una reivindicació pendent no només del govern de la ciutat sinó del conjunt dels grups municipals que reivindiquem el 100% de la taxa turística per socialitzar fonamentalment els beneficis del turisme al conjunt de la ciutat." Aquest any l'Ajuntament ja ha desenvolupat diferents projectes amb recursos provinents d'aquest impost turístic. Més d'1 milió 800 mil euros que van servir, entre d'altres, per consolidar la figura dels agents cívics i per ampliar l'espai de les voreres de l'entorn de la Sagrada Familia, baixant les terrasses a la calçada.

Tots els programes aprovats corresponen als objectius del govern municipal de millorar la gestió dels espais públics més utilitzats pels turistes. D’aquesta manera es vol compensar els barris i districtes que tenen una major pressió turística i diversificar els punts d’interès turístic que hi ha a la ciutat.

La inversió més gran serà la destinada al projecte que ha de definir els treballs necessaris que permetin connectar la megafonia de les platges del Bogatell, la Mar Bella, la Nova Mar Bella i el Llevant, que suposarà una inversió de 207.000 euros. També es destinarà a les platges la segona gran inversió per millorar els punts d’informació de platges i les senyalitzacions informatives.

El paquet aprovat també inclou projectes d’aplicació de les TIC per millorar l’experiència turística. Per això es dedicaran més de 100.000 euros en la creació d’una plataforma “contactless2 als parcs i jardins per poder accedir amb el mòbil a la informació dels parcs, al servei que presten i la biodiversitat que té la ciutat. També s’invertiran 80.000 euros més a una aplicació de mòbil sobre les rutes urbanes verdes, i s’ampliarà l’experiència ja existent a Montjuïc. Una altra de les intervencions que es finançarà amb la taxa turística és la de la millora de l’accessibilitat al patrimoni cultural de la ciutat, que costarà 60.000 euros.

Per promoure la captació de turisme interior, es farà un projecte de visites guiades per Sants, Hostafrancs i la Bordeta, per donar a conèixer el patrimoni artístic de les seves festes majors. A Gràcia, es redactarà el projecte de pacificació dels carrers de les Carolines i d’Aulèstia i Pijoan, on hi ha l’edifici modernista Casa Vicenç. També hi haurà diners per millorar les Fonts Bessones de la plaça de Catalunya i la Font Màgica de Montjuïc.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha aprofitat la presentació dels nous projectes per tornar a reivindicar que Barcelona es quedi amb el 100 % del que es recapta amb la taxa turística. Actualment l’Ajuntament es queda amb el 33 %. Des del consistori afirmen que és important que gestioni el 100 % de la taxa perquè aquests diners no vagin únicament a promoció, sinó també als barris amb més impacte turístic i compensar així les despeses que provoca a la ciutat.

Durant l’última comissió mixta amb la Generalitat-Ajuntament es va acordar crear un grup de treball per a l’adaptació de l’impost d’estades turístiques a les especificitats de Barcelona, que es preveu que tingui les conclusions enllestides en un termini de sis mesos.