L’ambient càlid del març, sobretot dels darrers dies, ha donat pas a una Setmana Santa amb valors tèrmics habituals per a les dates. Tot fa pensar que el panorama serà força estable, però també amb la variabilitat meteorològica tan típica per aquestes dates.

T’expliquem la previsió del temps per la Setmana Santa 2023 a Barcelona i Catalunya, marcada per l’absència de la pluja que tanta falta fa a tots els racons del país. En aquest sentit, d’opcions de pluja n’hi ha ben poques. Els dies més càlids seran divendres i dilluns. La previsió l’anirem actualitzant diàriament.

Diumenge, 9 d’abril: bandes de núvols i ambient suau

Al llarg de la jornada aniran circulant bandes de núvols alts i mitjans que deixaran el cel mig enterbolit, però en cap cas s’espera pluja.

La temperatura mínima serà semblant o una mica més baixa, mentre que la màxima es recuperarà un parell de graus. Tot plegat, reflectirà un ambient molt suau.

Dilluns, 10 d’abril: mig ennuvolat, sense pluja

Setmana Santa acabarà amb la mateixa tònica de temps: sense pluja. Ara bé, hi haurà alguns matisos, ja que s’espera un augment de la nuvolositat, que a estones del matí podria ser espessa, freqüent i deixar el cel força ennuvolat. A partir de la tarda, els núvols s’aniran trencant i s’obriran ullades de sol o resol.

Cal destacar la possible formació de bancs de núvols baixos al delta de l’Ebre, que puntualment a primera hora del matí i al vespre podria endinsar-se a trams de la costa Daurada i reduir la visibilitat, precaució amb l’operació tornada.

Temperatura en augment a l’interior. Ambient molt agradable al migdia i a primera hora de la tarda, amb registres de 20 a 25 graus a bona part del territori menys a la costa, on quedaran un pèl més frenats per l’efecte de la marinada. A Barcelona serà pràcticament calcada a la del dia anterior.