La 25a edició de la Barcelona Bridal Week vol ser la més internacional. Per això, els Estats Units n’és el país convidat. Una menció que a llarg termini es vol fer arribar als països del golf Pèrsic, a l’Europa oriental, el Japó, la Xina o Corea. També s’ha convidat una dissenyadora internacional, la californiana Katharine Polk, fundadora de la marca Houghton Bride.

Aquesta setmana dedicada a la moda nupcial serà especial per la celebració d’un quart de segle de la Bridal Week. L’aniversari es festejarà amb un esdeveniment al Palau de Pedralbes que reunirà 300 convidats i en què desfilaran 25 vestits de núvia de les darreres dècades.

“Tattoo dress” i vestits curts, dalt de la passarel·la Gaudí Núvies

Des d’aquest dimarts i fins divendres, les desfilades són les protagonistes de la Gaudí Núvies. Rosa Clará estrenarà la passarel·la la primera nit. Jesús Peiró, Sonia Peña, Cristina Tamborero i Natalie Capell també presentaran les seves propostes per a les núvies de la primavera i estiu de 2016. El 8 de maig, es podran veure els dissenys de Katharine Polk i Pronovias tancarà les desfilades.

Els “tattoo dress” seran els reis de la temporada, uns vestits molt ajustats fets de gasa o seda amb puntes transparents que s’emmotllen sobre la pell com si fossin un tatuatge. Per a les línies més clàssiques, tornen les màniques llargues i els vestits curts vénen amb força per a les bodes civils.

20.000 vestits i tota mena d’accessoris al Saló Noviaespaña

El saló aplegarà més de 231 marques de moda nupcial en els 30.000 metres quadrats del pavelló 2 del recinte firal de Gran Via. S’hi exposaran 20.000 vestits de núvia i nuvi, de festa i comunió i tots els accessoris necessaris per a aquests esdeveniments, com vels, sabates o bosses de nit.

Els expositors provenen d’una quinzena de països, com els Estats Units, França, Corea del Sud, Turquia, Grècia o Hong Kong. El 75% de les marques repeteixen cada any la seva presència al saló.