Els acomodadors de L’Auditori denuncien que en els darrers set anys les seves condicions laborals han empitjorat. Asseguren que s’ha reduït el nombre d’efectius a la sala i que les jornades laborals s’han escurçat en un 62% en els últims cinc anys. De fet, expliquen que s’han estès els torns d’una hora i mitja o dues hores. Tot plegat també s’ha traduït en una rebaixa salarial.

Els treballadors reclamen a L’Auditori que els reconegui com a treballadors fixos, una demanda que, de moment, la justícia no els ha avalat. Actualment, estan subcontractats a través de ManpowerGroup Solutions. Mentre esgoten la via judicial, recorrent contra la sentència al Tribunal Suprem, acomodadors com l’Esther Fernández demanen que se’ls apliqui el conveni col·lectiu de locals i espectacles, que suposaria el reconeixement dels drets i el salari associat a la professió.

Està previst que dilluns comenci la mediació del conflicte laboral amb el Departament d’Empresa i Ocupació. Mentre duri la vaga, treballadors interns de L’Auditori faran les funcions dels acomodadors.