Tret de sortida a la temporada forta del turisme. A la majoria de països europeus, aquest també és un cap de setmana llarg i això es nota al carrer i també als hotels. Segons el Gremi, l'ocupació aquests tres dies està al voltant del 90 per cent, com l'any passat. Als hotels del centre ja fa setmanes que la xifra és encara més alta. DAVID ALDÁMIZ-ETXEBARRÍA, cap de recepció de l'Hotel Duquesa de Cardona "Cien por cien. De hecho, nosotros desde abril hasta octubre lo tenemos al cien por cien." Aquí encara hi ha hagut entrades aquest matí. Vénen d'Anglaterra, on el dia festiu és dilluns en lloc de divendres, i també s'hi quedaran dues nits. "Preferim marxar tres o quatre dies fora que una setmana perquè et pots relaxar molt més." Tot i que el perfil majoritari és estranger, un cap de setmana com aquest també és perfecte per a visitants de la resta de l'Estat. "Nos venimos con un grupo escolar, todos estos, y mañana nos vamos también a PortAventura. Nos ha gustado mucho Barcelona y aprovechamos el puente." "Notamos la diferencia, también hay cruceros y la ciudad se llena." Però als creueristes, a més del bon temps que ha omplert les terrasses, també els atrauen altres esdeveniments del mes de maig, que fins i tot els faran tornar d'aquí a pocs dies. "Vamos a Italia, Cannes, Palma y luego regresamos para el 9-10 de mayo, vamos al Gran Premio de Barcelona." La Fórmula 1, però també el Saló de l'Automòbil o el Primavera Sound, contribuiran a fer d'aquest mes un dels millors per al turisme a la ciutat. I encara hi ha un altre atractiu. El futbol, i en concret els compromisos del Barça al Camp Nou, és un altre dels esdeveniments que omplirà la ciutat durant el mes de maig. Per a la primera cita, les semifinals de Champions davant del Bayern, molts hotels ja hen penjat el cartell de complet.

L’1 de maig és festiu a la majoria de països europeus i això converteix aquest cap de setmana llarg en un dels més forts per al sector turístic. Als hotels del centre de Barcelona ja fa setmanes que l’ocupació arriba a xifres de temporada alta. “De fet estem al cent per cent des de l’abril fins a l’octubre”, reconeix David Aldámiz-Etxebarria, cap de recepció de l’Hotel Duquesa de Cardona. Els estrangers són els clients majoritaris i hi passen entre dues i tres nits. En el cas dels anglesos, molts han arribat dissabte i marxaran dilluns al vespre perquè allà el dia festiu és dilluns en lloc de divendres.

El bon temps i l’afluència de creuers al port són dos factors que ajuden a fer del maig un dels millors mesos per al sector turístic. Enguany es preveu que les xifres siguin encara més positives per la coincidència de diversos esdeveniments durant aquest mes amb un gran atractiu. N’hi haurà d’esportius (semifinals de Champions i final de la Copa del Rei al Camp Nou, a més del Mundial de Fórmula 1), de professionals (Saló de l’Automòbil i Construmat) i també de musicals (Primavera Sound).