espai de recerca de feina a barcelona activa

Barcelona Activa continua intentant baixar l’atur a la ciutat. En els darrers cinc anys, la xifra ha disminuït en un 6,5 % i 40.499 persones. Enguany ha llançat ‘El llibre blanc del futur(s) del(s) treball(s)’, en què 28 persones expliquen quins sectors tindran més demanda en el futur més immediat i com seran les feines a partir d’ara. Per incentivar i impulsar la creació de nous negocis a Barcelona, experts com la directora executiva de Desenvolupament Socioeconòmic de proximitat, Emilia Pallàs, o el director executiu d’Emprenedoria, Empresa i Innovació, Lorenzo di Pietro, han elaborat un decàleg amb consells per trobar feina.

El decàleg per trobar feina

La importància de les xarxes socials: Les vacants dels llocs de feina solen publicar-se abans a les xarxes que en portals convencionals.

Canals tradicionals: Les universitats, les borses de treball, els serveis públics d’ofertes de feina o les empreses de treball temporal són també una bona opció que no s’ha d’oblidar.

L’anglès i els idiomes: Per no tancar-se portes cal pensar internacionalment. És important saber anglès per a qualsevol tipus de negoci. Si el videocurrículum té frases en anglès, el candidat guanya posicions en una entrevista.

L’autocandidatura: Tenir iniciativa i oferir-se als llocs de treball en què es consideri que es pot encaixar. Cal mostrar interès i anar a trobar la feina. Barcelona Activa organitza jornades per fomentar aquest tipus de trobades.

La gestió de xarxes o “networking”: Als esdeveniments, fires i congressos es coneixen persones que poden interessar-se pel talent o les capacitats dels qui volen un lloc de feina i en poden parlar a la seva empresa.

Cultivar les qualitats: Cal millorar i ampliar tot coneixement que es tingui per tal de tenir més possibilitats de cara a una possible oportunitat de feina.

Emprenedoria i venda 2.0: Les vendes per internet són la clau del mercat actual i, per tant, és molt important focalitzar-se cap a la part digital del negoci o feina que es desenvolupi.

Visió amb retorn social: Cada vegada més es busca anar més enllà del benefici econòmic. El 8 % de l’ocupació barcelonina aposta per tenir les persones com a centre en organitzacions més horitzontals que fins ara que destinen part dels seus beneficis a causes socials.

L’edat no és un factor condicionant: Els 30, els 40 i els 50 són moments perfectes per trobar feina, cal tenir una actitud positiva. L’edat no és obstacle per aconseguir ser l’escollit en una entrevista laboral.

– Alexa, Siri i Cortana: La revolució tecnològica avança i cal estar al dia per no perdre cap oportunitat.