Molts mercats municipals de Barcelona han obert aquest diumenge per facilitar les compres de menjar, a poques hores perquè comencin tres dies d’àpats abundants: nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve. Un exemple és el Mercat de Sant Antoni, on han obert al voltant d’un 60 % de les parades.

Les primeres hores d’aquest diumenge en aquest mercat de l’Eixample han estat fluixes pel que fa a nombre de compradors. No ha estat fins a les 12 del migdia que l’ambient s’ha animat, amb veïns que han aprofitat per avançar les compres de les festes de Nadal. En tot el mercat només hi havia una peixateria oberta, una de les parades més demandades de la jornada. La majoria dels establiments d’alimentació han obert. Tot i això, alguns han preferit no atendre clients i aprofitar aquest diumenge per preparar les comandes de cara a aquest dilluns, quan s’espera molt moviment per preparar els àpats.

El peix, la fruita i les herbes del brou, les principals demandes

Segons han explicat alguns paradistes a betevé, els compradors busquen principalment productes frescos i alhora econòmics. Els aliments que més es consumeixen per aquestes dates, com el peix, són els que més estant pujant de preu aquests dies. És el cas del lluç o l’escamarlà viu. La mandarina, la taronja, la pinya i les verdures escarola per fer el caldo són altres aliments molts sol·licitats per part dels usuaris.

Mercat de Sant Antoni

Les compres no s’han viscut només dins del mercat, sinó també als entorns. La gent ha aprofitat per apropar-se als establiments del voltant i fer les últimes compres per tenir els regals a punt. Justament aquest diumenge se celebren set mesos des que el nou Mercat de Sant Antoni va obrir, després de vuit anys i mig d’obres.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”2,2 milions de visitants en els primers tres mesos del Mercat de Sant Antoni” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mercat-sant-antoni-tres-mesos-visites-dos-milions/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Pocs compradors al Mercat Vall d’Hebron – Teixonera

El Mercat Vall d’Hebron – Teixonera —nom que homenatja els dos barris que uneix aquest establiment— ha estat un altre dels edificis que ha obert aquest diumenge, tot i trobar-se enmig d’un procés de remodelació. Aquí, l’afluència de compradors ha estat escassa des de primera hora del matí. Tot i això, valoren positivament les obres per millorar aquestes instal·lacions, uns treballs que previsiblement acabaran durant els pròxims dies. De fet, confien que el 2019, amb el nou mercat funcionant a ple rendiment, el volum de compradors s’incrementi.