Barcelona Activa orientarà 40 nous projectes d’emprenedors sèniors de més de 40 anys a través del programa Idees madures. L’objectiu, segons informa l’Ajuntament de Barcelona, és engegar nous negocis demostrant que l’emprenedoria no té edat. Les persones que participin hauran de tenir idees de negoci, i se’ls ajudarà a preparar un pla d’empresa, a cercar finançament i a entrenar noves habilitats.

L’acompanyament ha de servir perquè els futurs emprenedors obtinguin les eines necessàries en àrees com el màrqueting, els aspectes legals, o el pla financer. La majoria de participants són persones que han treballat per a tercers i que ara volen obrir un negoci propi.

Cal registrar-se al web de Barcelona Activa

El programa té una durada de tres mesos i inclou formació i assessorament individual. Els projectes seleccionats, a més a més, podran fer ús del nou Espai Emprèn, un “coworking” situat a la incubadora d’empreses Almogàvers. Per formar-ne part, cal registrar-se a la finestra específica del web de Barcelona Activa.

Durant els mesos vinents, l’agència de promoció econòmica municipal també assessorarà persones amb trajectòria laboral per buscar feina. Unes sessions específiques de “coaching” sènior que s’ofereixen des dels equipaments Porta 22, Nou Barris Activa i a la Biblioteca Marina Clotet de Sant Andreu.

Ciència a través del teatre o mobles amb el panot de la ciutat

En total, al programa Idees madures s’hi han presentat 900 projectes que han rebut suport des que va arrencar el programa, l’any 2008. Barcelona Activa ha acompanyat, des d’aleshores, iniciatives com ara INCITE, una organització que divulga la ciència a través del teatre fusionant les ciències i les arts escèniques; Barcelona Floor, quadres i mobles amb el panot de Barcelona; Mod Dog Records, botiga en línia de discos de vinil especialitzada en diferents gèneres musicals, o Copaging, una plataforma de coparentalitat.