El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, ha decretat uns serveis mínims del 90 % per a la vaga indefinida convocada pels vigilants de seguretat de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – el Prat a partir del dijous 10 d’agost. Segons el delegat del Govern espanyol, els serveis dels vigilants es consideren “essencials”, ja que afecten la seguretat en el transport públic i recorda que l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – el Prat està considerat com “una infraestructura crítica”. Aquests serveis mínims s’hauran d’aplicar en tres torns que el comitè d’I-SEC Spain Aviation Security, S.L., ha establert de dijous a dilluns de 4 a 7 h, de 9 a 11 h i de 16 a 18 h.

El percentatge elevat que s’ha establert per als serveis mínims complica que una gran part dels 500 treballadors convocats pugui participar en la vaga.

Les reivindicacions dels sindicats

Entre les reivindicacions, els sindicats reclamen descansos de 10 minuts cada hora per compensar la “càrrega mental de treball, la fatiga o la pressió que comporta la feina”. També denuncien que les dones tenen més càrrega de feina que els seus companys i que hi ha “actes d’abús d’autoritat i mecanismes de pressió” per part d’alguns treballadors responsables o amb càrrec.

D’altra banda, també reclamen dos caps de setmana lliures al mes, que l’empresa assumeixi el cost de l’aparcament o que els habiliti una zona gratuïta, i que se’ls pagui un plus d’idiomes, a més de formació inicial i continuada. A més a més, exigeixen el compliment dels pactes a què s’ha arribat fins ara, entre els quals hi ha respondre als missatges dels treballadors en un termini màxim de 96 hores.