La fira per excel·lència de l’automoció a la ciutat ja és centenària. L’Automobile Barcelona ha bufat les espelmes dels 100 anys envoltat de cotxes elèctrics i amb rècord de participació de marques assistents. En el primer divendres de saló, que durarà fins al 19 de maig, el rei Felip VI i Quim Torra van coincidir en un acte institucional.

Els promotors d’aquesta fira preveuen una gran afluència de públic al llarg dels vuit dies de saló en què el cotxe elèctric és el gran protagonista. Aquest sector del mercat ha crescut exponencialment i encara s’espera que l’increment de vendes sigui cada cop més gran a mesura que s’abaixin els preus. En aquest sentit, el director de l’Automobile, José Miguel García, demana que l’Administració faci feina conjunta amb la indústria: “Encara falta que l’Administració ajudi el consumidor a tenir la certesa que tenim més infraestructures de punts de recàrrega i també més ajudes perquè encara el vehicle elèctric és més car que el convencional”.

La fira s’ha convertit en l’aparador més gran de cotxes elèctrics, especialment pensats per a la mobilitat urbana. Entre els diversos expositors s’hi poden trobar tant versions de luxe com algunes de Tesla o les de Porsche i d’altres de més assequibles. A més, els visitants també poden testar alguns dels vehicles en un circuit tancar al voltant de les Fonts de Montjuïc.

Activitats especials per celebrar el centenari de l’Automobile

L’edició d’enguany és l’edició del centenari i, per tal de celebrar-ho, l’organització de l’Automobile 2019 ha preparat un seguit d’activitats especials. Una de les més visitades és l’espectacle immersiu i interactiu que revisa tota la història de l’automoció a través de projeccions i música. Però el saló també ha volgut picar l’ullet als amants dels clàssics i ha instal·lat una exposició on es poden veure els models més mítics des de fa cent anys. Un exemple és el Ferrari Testarrossa, una icona dels anys 80 que es va fer famós després d’aparèixer a diverses pel·lícules, series de televisió i fins i tot en algun dels mítics videojocs de l’època.