El Saló de l’Automòbil, l’Automobile Barcelona 2019, bat rècord de participació en aquesta edició, que coincideix amb el centenari de la fira. Segons l’organització, hi participaran 45 marques automobilístiques, un 50 % que l’any passat, i esperen que el saló generi molta expectació entre el públic.

La fira, que se celebra bianualment, mostra les últimes novetats en l’automoció i permet fer un tast dels cotxes del futur. Aquest 2019 es podran provar cotxes autònoms sense volant i també hi haurà automòbils que poden volar i convertir-se en helicòpter quan el pilot ho necessita.

Un espai per commemorar els 100 anys de l’Automobile

Els organitzadors han volgut celebrar el centenari de l’Automobile amb un espai reservat en què s’exposaran 26 vehicles, seleccionats per dècades, que representen els avanços tecnològics de cada època. Hi haurà cotxes del 1919, quan va néixer el saló, fins a l’actualitat.

En aquest espai d’homenatge també hi haurà un espectacle audiovisual interactiu amb projeccions 3D i holografies per narrar la història de l’automòbil. L’organització espera que més de 50.000 persones s’acostin a veure aquest espectacle, de 30 minuts de durada i amb nou actuacions diàries.

El Saló un “oasis institucional”

El president del Saló, Enric Lacalle, ha destacat la importància del certamen com a incentiu per a la venda de cotxes. Lacalle també s’ha felicitat perquè el saló és “un oasis institucional” i ha remarcat que “aquí tothom és benvingut”. Lacalle assegura que durant els dies d’exposició rebran visites de totes les administracions, des de municipals fins a europees. De fet, hi seran presents el rei Felip VI i el president de la Generalitat, Quim Torra.

El gran premi de Montmeló de motociclisme, juntament amb el saló, han convertit Barcelona amb la capital mundial de l’automòbil. L’Automobile també té el títol d’esdeveniment d’excepcional interès públic reconegut pel Congrés dels Diputats.

Afectacions de trànsit

La celebració del certamen és sinònim també d’embussos. Des del dilluns 6 de maig hi haurà afectacions al trànsit pels talls de carretera que s’aniran produint a voltant del recinte firal. Les afectacions s’allargaran ben bé fins el 24 de maig. A més, les zones d’aparcament també quedaran restringides.