Els veïns del carrer de la Mare de Déu de la Salut volen que es pacifiqui aquesta via. Expliquen que en aquesta zona hi ha moltes residències per a gent gran, escoles i l’Hospital de l’Esperança, però que molt del trànsit que hi passa cada dia no fa cap d’aquestes parades, sinó que utilitza el carrer com a drecera per no passar per la travessera de Dalt.

Drecera per evitar la travessera de Dalt

Mare de Déu de la Salut és un carrer estret d’un carril de circulació, però a les hores punta hi ha molta circulació. La raó és que molts vehicles fan servir aquesta via per anar des de la plaça de Sanllehy fins al carrer de Sant Josep de la Muntanya per evitar d’aquesta manera la travessera de Dalt. Pels veïns, Mare de Déu de la Salut hauria de ser un carrer de barri. “És un carrer que no té l’estructura per ser un eix viari. El que sempre ens ha dit l’Ajuntament és que l’eix viari és la travessera de Dalt, per tant aquest carrer hauria d’estar configurat d’una forma que fos un carrer veïnal, no un eix transversal”, apunta un dels veïns mobilitzats, Diego Palau.

Cotxes que arriben a agafar els 90 km/h

Aquesta connexió entre la plaça de Sanllehy i el carrer de Sant Josep de la Muntanya fa que molts vehicles agafin velocitat per intentar evitar els semàfors i fer la via de cop. Els veïns van provar un radar durant unes hores al carrer i el resultat segons Palau és que es van trobar pics de 90 km/h en un carrer on està marcat per tot arreu que el límit és de 30 km/h.

Un corredor que connecti Lesseps amb Sanllehy

La velocitat dels vehicles no és l’únic problema que denuncien els veïns. Consideren que s’haurien de posar més passos de vianants. A més, diuen que les motos i els cotxes aparquen a les voreres i que els autocars i els taxis provoquen embussos. Els veïns creuen que la via s’hauria de pacificar i, fins i tot, crear una superilla al barri. Una bona opció, diuen, seria connectar la plaça de Lesseps amb la de Sanllehy amb un corredor a través del carrer de Maignon i el de la Mare de Déu de la Salut, que seria una alternativa per als vianants al trànsit i el soroll de la travessera de Dalt.

De moment, el districte de Gràcia els ha convocat a una propera reunió per parlar de la situació.