No es pot dir més clar. Les rebaixes s'acaben, falta poc més d'una setmana per donar per tancada la campanya d'aquest estiu. N'hi ha que aprofiten els últims dies per trobar els millors descomptes. Vinc a comprar unes sabates, aviam si les trobo.. i així m'estalvio uns diners." L'any passat vaig comprar menys que aquest, perquè la meva situació econòmica era pitjor." Des de la Confederació de Comerç de Catalunya es valora positivament la campanya de rebaixes d'aquest any, que diuen, ha estat millor que la de l'estiu passat. Asseguren que a començaments de juliol algunes botigues ja van exhaurir els estocs. ANTONI FUREST, Confederació de Comerç de Catalunya "Han estat unes bones rebaixes. L'augment del poder adquisitiu de la gent que s'ha incorporat al mercat laboral i afegeixen alguna cosa a l'armari." Tot i que la Confederació de Comerç preveia una pujada del 3% de les vendes respecte de l'any passat, no totes les botigues ho han notat. És el cas d'alguns establiments del carrer de la Creu Coberta, on el balanç és divers. BELÉN MUÑOZ, MBT "En agosto es difícil pero no va mal del todo". Alguns comerços justifiquen la davallada de les vendes a l'agost pels descomptes que alguns establiments fan tot l'any, que diuen, perjudiquen les campanyes de rebaixes. De totes maneres, fins al 31 d'agost, les botigues continuaran amb el cartell de rebaixes penjat a l'entrada.

Tot i que la majoria del peix ja està venut, alguns compradors aprofiten els darrers dies de les rebaixes d’estiu per trobar peces a preu de ganga. Uns busquen sabates i d’altres, peces de roba, però tots avancen amb el mateix objectiu: estalviar-se uns diners.

D’entre els que cerquen descomptes, alguns afirmen que l’any passat van comprar menys perquè es trobaven en una situació econòmica més dolenta que l’actual, una tendència que també han percebut les botigues. El responsable de Furest afirma han estat unes bones rebaixes i indica, també, que s’ha notat “l’augment del poder adquisitiu de la gent que s’ha incorporat al mercat laboral”.

De fet, quan falta una setmana per tancar la campanya -acaba el 31 d’agost-, la Confederació de Comerç de Catalunya ja n’ha aplaudit els bons resultats: s’ha venut més que l’any passat i, a començaments de juliol, algunes botigues ja van exhaurir els estocs.

Aquest optimisme, però, no ha arribat a tots els barris. Alguns establiments del carrer de la Creu Coberta expliquen que han venut menys i argumenten la davallada pels descomptes que fan els comerços durant tot l’any.