Assegudes en un banc i amb el mòbil a la mà. Dinant en una terrassa d'un restaurant i amb la mirada a la pantalla del telèfon. El dispositiu mòbil s'ha convertit en un element imprescindible, fins i tot, bona part dels que passegen per la Rambla de Catalunya estan pendents del mòbil. "Somos adictos al móvil" El mòbil s'utilitza més com a ordinador que com a telèfon. Les trucades han quedat en un segon terme, i ara, la prioritat és tenir internet per connectar-se a les xarxes socials. "Uso el móvil principalmente por el Whatsapp" "Utilizo el móvil por las redes sociales: Facebook, Instagram..." I això ho noten les botigues de telefonia. YOLANDA COLOMAYOZA, assessora comercial d'Orange "Mayormente ahora vienen a buscar tarifas mas de datos, de hecho antes las tarifas se enfocaban en lo que era la llamada y ahora quieren cuantos mas datos mejor, las tarifas planas se buscan mas de datos que de llamadas " Tot i que sempre hi ha qui utilitza el mòbil només per necessitat. "Sóc jubilat i l'utilitzo el just i necessari, per trucar als meus amics i familiars" Segons un estudi de l'operadora virtual Masmovil, en els darrers tres anys, s'ha reduït notablement el nombre de trucades i missatges, mentre que el consum de dades ha augmentat de forma considerable. Els que truquen més són les dones, uns 68 minuts al mes i els que es connecten més són els homes amb 607 megues al mes.

Per a molts usuaris, les trucades amb el mòbil han passat a la història i ara utilitzen el terminal exclusivament com un ordinador per connectar-se a Internet. L’aparell s’ha convertit en una plataforma per consultar el Facebook i l’Instagram, a més d’enviar missatges de WhatsApp, i aquest nou ús ha suposat un augment del consum de dades.

Segons un estudi de l’operadora virtual Masmovil, el nombre de trucades i missatges ha caigut en picat; des d’Orange confirmen aquesta tendència i expliquen que, ara, els clients busquen tarifes planes amb més dades que trucades.