La segona edició del concurs La Millor Mona de Pasqua ha situat tres propostes barcelonines entre les millors del 2023. Els pastissers i flequers d’arreu de Catalunya han atorgat un segon premi a la categoria de mona de Pasqua tradicional al Forn i Pastisseria Gil i un tercer premi al forn Panes Creativos, del mestre Daniel Jordà. La categoria a millor mona d’ou de xocolata la lidera l’escola i pastisseria L’Atelier, també de la ciutat.

El lliurament de premis s’ha fet aquest dilluns al Centre Cultural la Farinera del Clot. Totes les mones presentades al concurs s’han lliurat a La Casa de Sofía, vinculada a l’Hospital Sant Joan de Déu, per a tots als infants que conviuen al centre.

Artesania de la professió pastissera

El certamen té com a objectiu donar veu a la gastronomia relacionada amb la Pasqua i projectar la mona com a “artesania de la professió flequera i pastissera”. Un jurat compost per mestres xocolaters, pastissers i flequers, entre d’altres, i un altre de popular han valorat l’aspecte visual, la textura, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust per triar la millor mona de Pasqua tradicional.

En la categoria de mona d’ou de xocolata s’han valorat l’originalitat, la tècnica, la presentació i l’acabat. En aquest sentit l’obra inspirada en el tradicional conte infantil ‘Els tres porquets’ de L’Atelier ha conquerit el jurat amb un merescut primer premi.