A la Germandat i Confraria de Nostra Senyora de les Angoixes estan d’enhorabona. Durant la Setmana Santa 2023 estrenaran un pas dedicat a la mare de Déu. Feia 17 anys que cap confraria no feia un canvi tan destacat en una imatge i consideren que amb aquest nou element Barcelona segueix sumant valor patrimonial. “És una gran alegria, perquè és un projecte gran per a una germandat petita com la nostra. Poder aconseguir aquesta estrena per a la ciutat de Barcelona és molt important per a nosaltres”, ha explicat a betevé Julián Muñoz, el germà gran de la confraria.

L’estrena, durant la processó de Divendres Sant

El nou pas es podrà veure desfilar per primera vegada durant la processó de Divendres Sant. La imatge sortirà de l’església de Sant Jaume, al carrer de Ferran, a les 19 h. Serà, segons asseguren, un moment molt emotiu: degut a les dimensions de la imatge de Nostra Senyora de les Angoixes, els portants l’han de treure de genolls. Seguidament recorrerà diversos carrers del Gòtic, fins a les 23 h. “Estem ansiosos perquè demà faci un dia ben clar, que surti el sol i la marededéu pugui lluir al carrer tal com es mereix”, afegeix Muñoz.

Un pas dissenyat pel sevillà Enrique Calero

El disseny del nou pas és obra d’un reconegut sevillà, Enrique Calero. Està fet de fusta i destaca per les “línies rectes continuistes rematades en pa d’or”. Els faldons han estat fets per la germandat amb l’ajut de les cambreres. L’escut que s’hi ha col·locat ha estat recuperat del mantell de la marededéu. La nova imatge no està del tot acabada. Degut a l’alt cost econòmic d’aquest nou pas, la confraria ha dividit en fases la seva elaboració. Fins ara han fet la part principal, però l’aniran completant a mesura que disposin de pressupost.