El Meeting Point s'ha convertit en un referent mundial del sector immobiliari. Una oportunitat que cap administració no vol desaprofitar. En la millor posició, Barcelona. El mateix alcalde ha reconegut que aquest saló és una gran ocasió per trobar fons d'inversió internacionals i projectar encara més la imatge de la ciutat, que ha de ser l'instrument per sortir de la crisi. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No fem dècifit, paguem a 30 dies, la gent pot creure en Barcelona. Barcelona pot ser la punta de llança de la sortida de la crisi, i nosaltres volem ser això i aquest saló per nosaltres és molt important." També ha parlat de polítiques públiques d'habitatge, sobretot de tipus social. Totes les administracions han coincidit a destacar la necessitat de garantir que tothom pugui tenir-hi accés. El conseller Lluís Recoder ha anat més enllà i ha demanat que les autonomies puguin disposar dels inmobles del "banc dolent" per a fer-ne un ús social. LLUÍS RECODER, conseller de Territori i Sostenibilitat "Hemos leído que parte de estos activos quieren dedicarse a uso turístico, pero no a las familias más necesitadas, por ello hemos propuesto la cesión temporal por la nueva sociedad gestora de activos immobiliarios, de una parte de estos immuebles a las administraciones más cercanas al ciudadano para dar respuesta a la demanda de vivienda." Recoder ha aprofitat la presència de la ministra per demanar més recursos per a acutacions com la rehabilitació o la construcció de pisos de protecció oficial. Sense fer cap compromís concret, Ana Pastor ha fixat les prioritats del nou pla d'habitatge, que se centren en la rehabilitació i el lloguer. ANA PASTOR, ministra de Foment "La apuesta de mi departamento es que el mercado del alquiler en España sea una alternativa eficaz, incrementando la oferta de viviendas en alquiler, lo que permita un nivel de precios más competitivo y un mercado más profesionalizado." Aquest saló treballa per a la recuperació del sector inmobiliari i, un bon instrument, a banda de les inversions estrangeres, és la internacionalització. Per això les empreses tindran una oportunitat a Bogotà, la capital convidada d'aquesta edició que preveu construir 70 mil habitatges en els propers quatre anys.

L’alcalde Xavier Trias, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i la ministra de Foment, Ana Pastor, han inaugurat aquest dimecres al recinte firal de Montjuïc la 16a edició del Barcelona Meeting Point. El pavelló 8 del recinte firal s’ha convertit en el punt de trobada dels promotors espanyols amb l’exterior, ja sigui amb inversors internacionals, altres empreses del sector immobiliari o bancs. És la 3a edició que el saló acull el Russian Meeting Point, amb la presència confirmada de 80 agents de la propietat immobiliària de Rússia.

Aquesta edició del certamen està marcada per la creació de l’anomenat “banc dolent” i les conseqüències que pot provocar al sector immobiliari. El conseller de Territori, Lluís Recoder, ha proposat al Govern espanyol que cedeixi els immobles que assumeixi el “banc dolent” a les autonomies i ajuntaments per a l’ús social.

La capital de Colombia, Bogotà, és la ciutat convidada. Una metròpolis que viu un moment d’optimisme econòmic amb un creixement del 5,9%. La ciutat es troba immersa en un procés de transformació que preveu la construcció de 70.000 habitatges.

El saló també disposarà, aquest any, d’altres tres àrees d’exposició: un cluster d’inversors per posar en contacte l’oferta i la demanda, un d’espais productius i un d’agències immobiliàries.