Actualment hi ha 2.500 apartaments turístics que operen sense llicència, però aquesta xifra podria disminuir pròximament, després que Airbnb hagi anunciat que col·laborarà amb l’Ajuntament. Enrique Alcántara, president d’Apartur, creu que “les moratòries ‘in aeternum’ no són viables” i, per això, proposarà a l’Ajuntament aixecar la prohibició de donar llicències noves que afecta tota la ciutat.

No seria per legalitzar apartaments il·legals” ha precisat Alcántara, “sinó per determinar en quines aèries es pot créixer, en quines quantitats, en quines condicions i que sigui sostenible per a la ciutat”. Segons el president d’Apartur hi ha barris “que volen tenir més turisme que els ajudi a desenvolupar-se”. A més, afirma que el preu del lloguer no es veuria afectat per aquest increment.

Això sí, assegura que, si s’eliminen els pisos il·legals, els preus dels apartaments turístics pujaran considerablement. Tot i això, ha matisat que, segons ell, Barcelona té l’oferta de millor qualitat d’Europa però, en canvi, el preu no és dels més elevats.