Els treballadors s’han concentrat convocats pels sindicats CCOO, UGT i Sapol, principals representants dels més de 13.000 treballadors municipals. Els tres sindicats lamenten que després de dies de reunions maratonianes amb l’Ajuntament no s’ha pogut tancar l’acord i han cridat els treballadors a pressionar per aconseguir “un conveni digne”.

La secretaria de la secció de CCOO a l’Ajuntament, Maria Rosa Tomás, explica que el conveni actual data del 2008 i recorda que no es va aplicar totalment perquè a partir d’aquell any van començar les retallades a causa de la crisi econòmica. Fa dos anys van denunciar la caducitat del conveni i fa sis mesos van començar les negociacions per redactar-ne un de nou.

Els sindicats volen recuperar el 14 % del sou que calculen que s’ha perdut en els darrers 10 anys. També reclamen recuperar condicions laborals que es  van perdre com dies el dret a baixa de maternitat amb el 100 % del sou durant el primer any i festius addicionals. Els treballadors es marquen el 30 de juny com a data límit per aconseguir un acord perquè després preveuen que amb l’inici de la precampanya per a les eleccions municipals del maig serà impossible pactar res amb el govern municipal.