La nova marca creada per exmanters, Diambaar, s’ha presentat aquest dijous amb una desfilada al Museu Frederic Marès. Les 26 peces de la primera col·lecció primavera-estiu per a home i dona són dissenys propis fets amb teles africanes. Diambaar és la marca de roba de la cooperativa Diomcoop, formada per una quinzena d’exmanters.

La cooperativa Diomcoop, formada per exmanters i impulsada per l’Ajuntament, ha presentat la marca de roba Diambaar. Es tracta de dissenys confeccionats amb teles africanes i produïts a Barcelona. La primera col·lecció, que s’ha presentat aquest dijous al Museu Frederic Marès és per a la primavera i l’estiu tant per a home com per a dona.

L’objectiu de Diambaar és donar suport als artesans i productors africans oferint un pagament i un tracte just als proveïdorsLa primera experiència comercial de Diomcoop va ser a la Fira de Santa LLúcia, on van vendre peces d’artesania. Actualment la cooperativa està integrada per  16 persones immigrades procedents d’Àfrica.

Aquesta no és l’única marca creada per exmanters. El Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona també impulsa la marca “top manta”. 

Els productes de Diambaar es poden trobar a la venda a La Pionera, així com en altres mercats i fires en què participen. Està previst que estiguin disponibles a altres comerços de la ciutat pròximament. A més, la marca tindrà botiga en línia.