façana Ajuntament Barcelona

L’Ajuntament ha reduït els terminis de pagament de les factures a proveïdors durant aquest mes de març. Segons ha informat el consistori, de mitjana els abonaments s’han fet 20,90 dies després de la presentació de la factura al registre, mentre que durant el mateix període de l’any anterior es van fer en 21,70 dies de mitjana. Segons l’Ajuntament, amb la reducció, es vol injectar el màxim de liquiditat als proveïdors de l’Administració en el mínim temps possible perquè puguin fer front a la crisi oberta per l’expansió del coronavirus. El 2012, l’Ajuntament es va marcar com a objectiu pagar les empreses que li donen servei en un màxim de 3o dies.

Des del consistori asseguren que s’ha fet un esforç per reduir els terminis, tenint en compte que bona part de la plantilla municipal treballa de forma telemàtica per les mesures de confinament. En aquest sentit, s’ha modificat el circuit de validació perquè, tot i fer-se de manera telemàtica, tingui les mateixes garanties jurídiques.

L’Ajuntament destaca que la reducció del termini es produeix precisament en un mes en què han pujat el nombre de factures presentades en comparació amb mesos anteriors. En total s’han registrat 2.685 factures, una xifra lleugerament superior a la de mesos anteriors com gener, quan se’n van presentar 2.356, o febrer, amb 2.359. Això sí, el govern municipal reconeix que la major parts dels càrrecs -un 75 %- es van presentar durant la primera quinzena del mes.

La quantitat total de les factures pagades és de 50.255.504 d’euros. Segons els comptes municipals, però, queden per pagar 1.240 factures per un import de  22.611.115 €. El termini mitjà d’aquestes factures pendents des que van entrar a registre del consistori se situa en els 18,66 dies, segons dades facilitades per l’Ajuntament.