L’Ajuntament ha aconseguit en els últims quatre anys introduir al mercat laboral un total de 4.500 persones que es trobaven a l’atur i en condicions de vulnerabilitat. Es tracta de les polítiques de contractació impulsades pel consistori l’any 2015 conegudes com Projectes Integrals amb Contractació (PICs) i que van dirigides a oferir feina en períodes des de sis mesos a un any a persones sense feina.

Tot i això l’Ajuntament assegura que en el cas dels anys 2017-2018, un 48 % de les persones que van passar per aquests programes van trobar feina. A més, tres quartes parts de les persones que han accedit a aquest programa resideixen en un dels barris barcelonins amb més desequilibris socioeconòmics i més taxa d’atur.

750 places pel 2020

Està previst que a finals d’aquest any s’anunciï una nova convocatòria dels PICs amb 750 noves places. Els principals àmbits de feina aniran dirigits, entre d’altres, a l’arranjament i manteniment d’equipaments i espais públics, medi ambient i sostenibilitat urbana o tecnologies de la informació i la comunicació.