Els funcionaris de la Generalitat podran treballar el 6 de desembre i el 12 d’octubre. Així ho ha anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en una entrevista a l’Agència EFE. El conseller ha aclarit que l’opció de treballar aquests dos dies serà completament “voluntària”. També ha anunciat que al setembre aprovaran un acord de govern per habilitar la fórmula legal per fer efectiva aquesta proposta. En aquest sentit, ha destacat que han trobat un “mecanisme legal” per fer-ho possible per evitar impugnacions per part del Govern espanyol.

Jordi Puigneró ha assegurat que l’any passat van rebre una carta de molts funcionaris catalans que van demanar el dret de treballar aquests dos dies “perquè no se sentien representats per aquestes festivitats”. A més, ha afegit que aquesta petició té el suport de diferents col·lectius de l’Administració i alguns sindicats, entre els quals la Intersindical-CSC.

No afectarà els ajuntaments

Tot i que els últims anys alguns municipis han obert els consistoris en aquestes dues dates, el conseller ha explicat que aquest acord no afectarà les administracions locals. “El que passa en altres administracions no és responsabilitat nostra”, i ha deixat en mans dels consistoris prendre la mateixa decisió.

Aquest any, el 12 d’octubre cau en dissabte i el 6 de desembre, en divendres. Aquesta mesura voluntària podrà afectar uns 200.000 treballadors de la Generalitat.