El mal tràngol dels veïns per unes obres a la via Augusta, 59, cantonada amb el carrer de Marià Cubí, 2, s’ha acabat. Després de molts dies de molèsties i d’haver presentat desenes de queixes al districte de Sarrià – Sant Gervasi, finalment l’Ajuntament ha ordenat la suspensió cautelar de les obres a la promotora Eurostone al conegut com edifici Mercuri.

Un estudi de sonometria encarregat pel consistori, al qual ha accedit betevé, demostra que la constructora sobrepassa el límit de decibels. Segons l’informe, “s’estaven superant amb escreix els límits d’acústica als habitatges contigus”, cosa que incompleix l’Ordenança del medi ambient de Barcelona. De fet, els veïns al llarg d’aquests dies han mesurat amb aplicacions domèstiques el soroll dels treballs i en la majoria de les ocasions superaven els 70 decibels i, fins i tot, han arribat als 85.

“La situació era molt bèstia”, explica una de les veïnes directament afectades perquè viu a l’edifici adjacent del carrer de Marià Cubí, sobretot perquè amb el confinament per la crisi del coronavirus han estat totes les hores del dia de casa patint el soroll. “Era impossible teletreballar i que els nens fessin les videoconferències amb l’escola”, relata. Fins i tot, diu que se’ls movien la tassa del vàter, el televisor i els ordinadors i que les parets vibraven. També hi ha veïns que expliquen que els queien les figuretes de les estanteries. “Era horrorós, ha estat un infern”, sentencia aquesta veïna.

Les obres, ara aturades, es van iniciar abans del decret d’alarma. A l’edifici, que es coneix com l’edifici Mercuri, hi havia oficines però ara hi estan construint un bloc de pisos de luxe. L’edifici ha estat polèmic, ja que el gener passat se’n va treure el mural exterior, obra de Josep Maria Subirachs.