Turistes en un hotel
Foto: Gemma Sànchez

(ACN) Les agències de viatges anticipen un retorn a la normalitat prepandèmica aquest estiu, tot i els efectes de la guerra d’Ucraïna i l’escalada de la inflació. Així mateix, aquest sector, especialment afectat per la crisi sanitària, preveu una recuperació de l’ocupació.

De fet, el 60 % de les empreses agrupades per la patronal estatal Acave ja no tenen cap treballador acollit en expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTO) i un 35 % té previst ampliar la seva plantilla durant aquesta temporada. “Els conflictes i la inflació no estan ajudant a l’optimisme, però sí que podem parlar d’una recuperació”, ha destacat aquest dimecres el president de l’entitat, Jordi Martí, abans d’apuntar que les xifres de negoci encara no han arribat a les del 2019.

Els turistes tornen a Barcelona després de la pandèmia

Aquesta Setmana Santa la recuperació del sector s’ha començat a notar a Barcelona, amb l’arribada de milers de turistes a la ciutat. El sector del turisme celebra que l’ocupació torni a ser alta i que durant aquest període s’hagi superat el llindar del 90 %, segons la patronal Apartur. “És com si aquests dos anys de covid no haguessin passat. Som als mateixos nivells d’ocupació d’abans de la cancel·lació del Mobile del 2020”. Des de Turisme de Barcelona també valoren positivament les dades: “Ha estat com l’efecte d’obrir una ampolla de cava: després de dos anys amb restriccions, la gent tenia moltes ganes de sortir”. En aquest cas esperaven una ocupació del 80 % i, finalment, han superat les expectatives.