La Setmana Santa ha estat positiva per al sector turístic de Barcelona. S’ha tornat a veure el centre de la ciutat ple de gent, i els negocis hotelers i de restauració han tornat a omplir-se. Malgrat tot, alguns responsables de l’Ajuntament de Barcelona han lamentat el que s’ha viscut durant el llarg cap de setmana. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha assegurat a les xarxes socials que els veïns del districte han hagut de patir “aglomeracions insuportables” i creu que “malgrat l’empresariat del turisme està satisfet, aquesta situació no aporta res de positiu”.

En el fil de Twitter, Rabassa creu que “no hem après que és urgent canviar el model econòmic” i que Ciutat Vella és “un lloc on viure i no un aparador ni un producte”. Finalment, insta totes les administracions a “posar fi a aquesta sobreexplotació dels barris”. Els veïns del Gòtic van ser els primers a posar el crit al cel davant l’allau de turistes.

Una setmana bona per al sector turístic

Les reflexions de Rabassa contrasten amb la satisfacció entre el sector turístic de Barcelona per les bones dades de visitants a la ciutat aquestes vacances. Celebren que l’ocupació de Setmana Santa hagi estat alta i s’hagi superat el llindar del 90 %. Per la patronal Apartur, “és com si aquests dos anys de covid no haguessin passat. Estem als mateixos nivells d’ocupació d’abans de la cancel·lació del Mobile del 2020”. Des de Turisme de Barcelona, Eduard Torres també valora positivament les dades: “Ha estat com l’efecte d’omplir una ampolla de cava: després de dos anys amb restriccions, la gent tenia moltes ganes de sortir”. En aquest cas esperaven una ocupació del 80 % i, finalment, han superat les expectatives.