Aquesta Setmana Santa són molts els barcelonins que han abandonat la ciutat per uns dies però els carrers continuen plens de gom a gom gràcies als milers de turistes que, després de dos anys de pandèmia, han aprofitat les vacances de primavera i la fi de les restriccions covid per visitar Barcelona. Segons els restauradors, ja es nota l’arribada massiva de visitants sobretot espanyols i del nord d’Europa que omplen els establiments i les terrasses properes a les platges i també dels punts més turístics de la ciutat com La Rambla, la Sagrada Família o els entorns del Parc Güell.

Aquests dies han sortit de la ciutat mig miler de vehicles i l’Aeroport del Prat té programades gairebé 8.900 operacions al llarg de la Setmana Santa. Uns moviments que han buidat de barcelonins la ciutat però que han portat a milers de turistes que tornen a omplir els punts de major atractiu turístic i a més, contribuiran a donar una embranzida econòmica als comerços i als establiments de restauració de molts dels barris de la ciutat, tan castigats des de març del 2020. “Hem notat l’arribada massiva dels turistes que es va frenar amb l’inici de la guerra d’Ucraïna” Explica un dels restauradors propers a la Sagrada Família. Àlex Ceballos, que a més afirma: “El turisme s’està incrementat a nivells del 2019.”

El turisme s’està incrementant a nivells del 2019
Alex Ceballos, Kurz & Gurt

Segons els restauradors, el gruix dels turistes que han arribat a la ciutat aquests dies són estatals i també danesos, suecs i finlandesos. També han començat a notar l’arribada de petits grups de turistes asiàtics que són “els que més diners gasten a les botigues i restaurants de la ciutat, uns 3.000 euros per persona”, segons els comerciants. Per això, són els turistes asiàtics els més esperats, com també ho són els procedents des dels Estats Units, que tampoc han començat a arribar encara.

D’altra banda, també s’han començat a recuperar les vendes en les botigues de productes destinats en la seva majoria al turisme, com en un conegut establiment de venda de dolços típics catalans.

Hi ha ganes de comprar i aquests dies hem incrementat bastant les vendes
Gabriela de Saga, Torrons Vicens

El sector hoteler és un dels altres grans beneficiats de l’arribada del turisme massiu a la ciutat. De fet, el Gremi d’Hotelers de Barcelona preveu una ocupació del 80% aquests dies, tot i que encara hi ha un 17% dels establiments hotelers tancats a causa de la pandèmia. Això sí, els hotelers esperen recuperar el 100% de la capacitat hotelera de la ciutat aquest estiu.