Barcelona va tancar el 2021 amb 4,5 milions de turistes, o el que és el mateix: un 60 % menys que el 2019, l’últim abans de l’esclat de la pandèmia. Tot i que la comparativa anual no sigui especialment bona, el regidor de Turisme, Xavier Marcé, ha assegurat que si es miren les dades de la segona meitat del 2021, la cosa canvia molt: “Vam recuperar fins al 70 % dels turistes, sobretot amb la campanya de Nadal”.

Per això, Marcé ha assegurat que Barcelona està en un “procés claríssim de recuperació” i ha confiat que aquesta embranzida pot dur la ciutat a recuperar el 2022 els nivells de turistes prepandèmia: “Si no hi ha setena onada ni conflicte a Rússia, l’estiu del 2022 podríem veure les xifres com les del 2015 al 2019“, ha celebrat. En aquest sentit, el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha dit que “som bastant optimistes”.

100 hotels, encara tancats

L’embranzida començada l’estiu del 2021 rebrà un nou impuls a partir del març, amb la celebració del Mobile World Congress. Torres ha celebrat que els hotels de la ciutat ja tinguin el 40 % de les reserves que hi va haver pel Mobile 2019, “una bona dada” per Turisme de Barcelona.

Ara bé, parlant d’hotels, Torres i Marcé han recordat que a Barcelona encara hi ha 100 hotels tancats des que va esclatar la pandèmia de la covid-19. Suposen un 30 % del total d’hotels (el 70 % restant, uns 230, ja són oberts). Marcé, això sí, ha assegurat que en qüestió de mesos obriran més hotels i Torres ha augurat que “els hotels acabaran obrint”.