Una cinquantena d’estudiants s’han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça de la Universitat sota el lema “Yo sí voy a clase”. Els manifestants han denunciat les afectacions de la sentència del judici del procés a l’activitat universitària aquesta setmana.

L’acte ha estat organitzat per l’agrupació S’ha Acabat!, una plataforma d’estudiants catalans constitucionalistes. En la lectura d’un manifest, els participants han reivindicat que la vaga estudiantil convocada per als dies 16, 17 i 18 d’octubre no hauria de vulnerar els drets d’aquells professors i estudiants que sí que volen assistir a classe.

La concentració ha comptat amb la participació de Cayetana Álvarez de Toledo (PP) i Inés Arrimadas (Ciutadans). Ambdues s’han presentat voluntàriament a l’acte, tot i que no se les esperava.

Álvarez de Toledo ha criticat l’actitud dels rectors i ha assegurat que “no em sorprèn que els independentistes no vulguin fer classe”. Per la seva banda, la diputada de Ciutadans ha elogiat la valentia d’aquests universitaris en “un moment de tant caos i tant dolor”.