Des que l’Ajuntament va poder accedir a la finca, el 25 de juliol, s’ha fet un aixecament topogràfic de l’immoble i s’han començat a estudiar les possibilitats de futur de l’anomenada casa de Muñoz Ramonet, altrament coneguda com a Palau del Marquès d’Alella. El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha explicat que s’ha de treballar per suprimir les barreres arquitectòniques dels accessos i en la restauració algunes escultures situades a l’entorn de la piscina. Tot plegat per poder obrir aquest espai als ciutadans “al més aviat millor”, segons Ciurana.

Els jardins van ser dissenyats per Jean Claude Nicolas Forestier, un destacat especialista en la matèria, i van ser modificats l’any 1951 a càrrec del paisatgista Joan Mirambell. Muñoz Ramonet va adquirir la finca l’any 1945 de les nétes de Ferran Fabra, el segon marquès d’Alella.

El futur de la casa de Muñoz Ramonet

Pel que fa als usos que tindrà l’immoble, d’estil modernista i dissenyat per Enric Sagnier, encara no existeix una opció ferma. Dues associacions del barri de Sant Gervasi – Galvany han proposat que acollís una biblioteca o un casal de gent gran, però la paraula final la tindrà el districte de Sarrià – Sant Gervasi.