GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "No hi ha cap ordre d'enderroc d'aquesta casa. No existeix. L'hauria de donar jo i no l'he donada en cap moment. Si la propietat decideix fer alguna cosa, enderrocar, haurà de demanar-nos permís. Haurà de passar per una comissió d'experts en arquitectura (Comissió de Manteniment de l'Eixample), que vetllen perquè totes les obres que es fan al districte i que puguin afectar patrimoni siguin autoritzades. No crec que l'edifici tingui elements suficients per ser catalogat. A part de la configuració, d'aprofitament de cantonada, l'edifici en si aparentment no té valor per ser catalogat. Això ho decidiran els experts i no els polítics."

Antoni Vives ha assegurat a la Comissió d’Hàbitat Urbà que l’Ajuntament manté converses amb la propietat perquè “vegi la importància d’aquesta finca i no la tiri a terra”. Vives s’ha mostrat optimista amb la negociació, tot i que l’edifici no està catalogat.

Aquest mateix dimecres, el regidor de l’Eixample, Gerard Ardanuy, havia dit a l’entrevista del ‘BTV notícies matí’ que no existeix cap ordre per tirar a terra la casa Tarragó, més coneguda com La Carboneria. El regidor ha assegurat que l’Ajuntament ha autoritzat enderrocar les escales interiors de la finca i tapiar-ne els accessos, i no tot l’interior de l’edifici com s’havia afirmat. Ardanuy ha deixat a l’aire, però, la demolició de la finca en un futur. Diu que en cas que la propietat demani fer-ho, la Comissió de Manteniment de l’Eixample haurà de pronunciar-se i decidir si autoritza l’obra o no.

Sobre la catalogació de la finca, també s’hi a referit i ha afirmat que La Carboneria no té elements suficients per obtenir aquesta categoria. Tot i que això, ha afegit que “ho decidiran els experts i no els polítics”. L’immoble va ser un dels primers projectes de l’Eixample de Cerdà i antigament hi passava per darrere el camí de ronda.