ASSUMPTA ESCARP, vicepresidenta de Mediambient de l'AMB "El que es fa és evitar el tall el primer de tot i en segon lloc ell no es queda amb el deute, és a dir, el que és el consum de l'aigua queda absorbit i assumit bàsicament per aquelles companyies d'aigua que tenen fons de solidaritat o en el cas d'alguns altres ajuntaments pels serveis municipals."

Una de les opcions que es tindran en compte de cara a evitar possibles talls és la tarifa social de l’aigua, aprovada aquest novembre per l’AMB i que proposa una reducció del 25% de la quota fixa i el consum del primer bloc. També s’intentarà una negociació amb la companyia subministradora -Aigües de Barcelona en el cas de la Ciutat Comtal- o bé una valoració des dels serveis socials de l’ajuntament corresponent.

De fet, aquest 2014 el consistori barceloní va duplicar les ajudes per pagar els rebuts de la llar tot i que, paral·lelament, l’AMB va acordar un augment del preu de l’aigua del 8,5% per a aquest any.

Com a autoritat competent en el cicle de l’aigua, l’AMB és l’encarregada d’autoritzar els talls de subministrament, segons estableix el Reglament del Servei Metropolità del Cicle Integral de l’Aigua.