El consistori destinarà 3,5 milions d’euros per finançar aquests ajuts per pagar l’IBI, uns diners que provenen de l’increment d’aquest impost per als habitatges de més valor cadastral que s’ha aplicat aquest 2016. Per accedir a aquests descomptes s’han fixat uns barems econòmics. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha posat d’exemple que una família de quatre membres amb uns ingressos anuals inferiors a 20.000 euros es podrà beneficiar d’aquests ajuts.

El termini curt d’un mes per demanar els descomptes arriba ara, després que al maig s’aprovés la modificació pressupostària que ha permès reservar una partida específica. “És poc temps i ho sabem, però volem una allau de peticions”, ha dit Gerardo Pisarello, que ha explicat que s’ha reforçat el personal de les OAC per atendre aquestes peticions.

El primer tinent d’alcalde ha anunciat que de cara a l’any que ve es vol mantenir la mateixa política fiscal “redistributiva” i establir bonificacions i subvencions perquè “qui tingui més pagui més”. Pisarello ha dit que aquesta proposta de “sentit comú” es discutirà amb els grups per aprovar les ordenances fiscals de 2017 i creu que pot ser acceptada per tots els partits.