L’Ajuntament ja ha fet pública l’oposició a la idea, tot i que assegura que té les mans lligades perquè el centre té llicència d’activitat en ordre. Les associacions de comerciants esperen que una oposició generalitzada serveixi per evitar que més de 5.000 metres quadrats on ara hi ha sales de cinema s’ompli en el futur de més botigues.

En un comunicat, les dues entitats han expressat el rebuig al projecte i han mostrat el seu malestar per la “manca de comunicació”. El president de Barcelona Comerç, Salvador Vendrell, lamenta la manca de comunicació, ja que tot i que el govern municipal tenia coneixement del projecte des de feia mesos, no en va dir res a les entitats del sector. Tot i això ara agraeix l’oposició del consistori al projecte i reclama “fer pinya entre tots: polítics, comerciants i veïns”.

Vendrell lamenta la proliferació de projectes d’aquestes característiques: “Ja no és només Diagonal Mar, és Heron City, La Maquinista, Glòries i a fora de Barcelona és Viladecans, Finestrelles… són bolets que et van sortint per tot arreu”  i -diu- “debiliten el comerç de proximitat”.

Disparitat d’opinions entre els veïns

L’Associació de Veïns i Veïnes de la Palmera assegura que sempre estarà al costat del comerç de proximitat i per això posa en dubte els beneficis de l’ampliació. En canvi, el grup de veïns Moviment Diagonal Mar creu que l’ampliació de la superfície comercial de Diagonal Mar pot ser positiva, en especial si permet donar un ús a una part de l’activitat del centre comercial que va a la baixa, la de les sales de cinema.

La portaveu del grup, Maria Carmen García, explica que l’oferta de Diagonal Mar dóna resposta als participants a congressos que s’allotgen als hotels de la zona. Argumenta també que “és molt positiu sobretot pels llocs de feina que hi ha. Al centre comercial cada vegada hi ha més coses i això crea riquesa”.