permis retribuit recuperable

Seat torna aquest dilluns, 27 d’abril, a l’activitat als centres de Barcelona, tot i que ho farà de forma parcial. De fet, només un terç dels empleats treballaran, els que han passat per test de PCR de la covid-19. D’aquesta manera es podrà garantir que no hi haurà contagis, segons informa l’Agència EFE. L’automobílistica Seat tornarà amb només un únic torn de treball, que suposa arribar als 271 cotxes al dia, i el ritme s’anirà incrementant les setmanes següents. L’empresa segueix un pla dissenyat per cuidar les mesures de seguretat davant el coronavirus.

Seat ha fet 3.000 tests als seus treballadors

Uns 3.000 treballadors de la firma automobilística Seat han estat sotmesos a les proves de PCR. Aquesta xifra es mantindrà cada setmana fins assolir els 15.000 empleats de la marca o dels proveïdors amb qui tenen contacte directe. Seat és la primera empresa a l’estat espanyol que fa aquestes proves i que han de passar tant els empleats de producció com el conjunt de professionals de la companyia. Després, s’ampliarà a d’altres empreses del Grup Volkswagen a Espanya.

Un ERTO acordat entre sindicats i direcció

La direcció de Seat i els sindicats han acordat aquesta setmana un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per causes organitzatives per a un màxim de 11.061 persones, que serà continuïtat del de força major aprovat a l’inici de l’estat d’alarma. Com en l’anterior ERTO queden exclosos els empleats de 53 o més anys i tindran prioritat per quedar-se a casa els treballadors amb fills menors de 14 anys, sempre que això no perjudiqui l’activitat productiva. Les condicions d’aquest expedient són iguals que l’anterior: els treballadors cobraran la prestació d’atur que els correspongui i Seat els abonarà un complement per arribar al 90 % del salari net.