(ACN/Redacció) Després de 10 anys damunt dels escenaris, Zoo s’ha acomiadat aquest dissabte de Barcelona en un concert al festival Telecogresca. El grup valencià, que va començar a fer camí el 2014, ha omplert fins a vessar el Parc del Fòrum, després de penjar el cartell d’entrades exhaurides.

A ritme de temes mítics com ‘Estiu’, ‘Tobogan’, ‘Ventiladors’ o ‘Sereno’, la banda de Gandia ha convertit el Fòrum en una pista de ball per a milers de persones que, entre la nostàlgia, han cantat i gaudit en l’últim directe del grup a la capital catalana. Zoo va anunciar que es retirava dels escenaris al gener i pocs dies després van publicar ‘Epíleg’, tema que resumeix una dècada de trajectòria reivindicant la llengua valenciana a ritme de rap.

“Molt contents, un poc emocionats i molt agraïts”

Cap a quarts d’onze de la nit, Zoo ha pujat a l’escenari de la Telecogresca i ha fet saltar el públic amb la seva barreja de rap, breakbeat, rock i ska amb ritmes electrònics. “Estem molt contents, un poc emocionats i molt agraïts”, ha assegurat el líder de la banda de Gandia, Toni Sánchez (Panxo), al començament de l’actuació.

Panxo ha donat les gràcies a Barcelona i Catalunya per haver acollit el grup desenes de vegades durant la darrera dècada i per haver-los “fet un lloc” en esdeveniments i festivals de tot arreu. “Aquest país també és el nostre”, ha defensat.

Durant l’últim concert a la capital catalana, el grup ha fet un repàs de grans èxits com ‘Tir al ninot’, que han interpretat acompanyats de la cantant valenciana JazzWoman, ‘Impresentables’, ‘Vull’, ‘Faena’, ‘La mestra’, ‘Esbarzers’, ‘Corbelles’ i ‘Camins’, que han cantat juntament amb Pep Gimeno “Botifarra”.

El darrer concert es farà el 10 de juliol a Gandia

El concert a la Telecogresca forma part de la gira de comiat del grup valencià, que consta de només 10 concerts i que acabarà, precisament, on tot va començar, a Gandia, al Pirata Beach. Després del concert a Barcelona, el grup actuarà al ZeidFest (Bilbao), al Viñarock, al Sensenom Festival (Mallorca), a La Riviera (Madrid) i a l’Alterna Festival (El Bonillo). L’últim concert, el de Gandia, el faran el 10 de juliol, moment en què s’acomiadaran definitivament dels escenaris.