La banda valenciana ZOO publica el seu tercer àlbum: ‘Llepolies’ i el Toni Sánchez, “Panxo”, cantant i compositor de la banda, ens el ve a presentar al sofà de l”Àrtic’.

Un disc ple de llepolies

Una llepolia és una llaminadura, una gominola ensucrada i saborosa d’aquelles que, un cop comences a menjar-ne, ja no pots parar. Com en una bona bossa de dolços, el treball dels ZOO combina diversos aromes, colors, textures i sabors, que van des de l’hedonisme de cançons com la homònima ‘Llepolies‘ fins a la crítica social d’‘Avant’.

El tercer treball dels ZOO és, com diuen ells mateixos, el disc que volien fer. Si el 2014 el seu primer treball suposava un èxit gairebé inesperat d’una banda primerenca, el segon els va obligar a córrer, a acomplir amb les expectatives del públic, a sentir-se ofegats per les exigències de la discogràfica i a no poder fer la mena d’àlbum que els hauria agradat. I tot això en un moment en què la música valenciana viva una revolució amb bandes com Obrint Pas, La Gossa Sorda, La Raíz o Sènior i el Cor Brutal.

“No podem parlar de revolució musical en el mateix sentit que fa 10 o 12 anys, perquè crec que s’ha perdut eixe element de sorpresa que va haver allí. Però crec que continua havent molts grups molt bons. Ara fins i tot hi ha més varietat estilística, diria, que fa 12 anys i crec que la gent també està atrevint-se a fer coses molt noves i està havent una escena molt bonica i molt sana, al meu parer.”

Toni Sánchez ‘Panxo’, cantant dels ZOO

Va ser aquesta sensació d’estrès el que va dur als ZOO, precisament, a fer una aturada a finals del 2019 per pensar bé el seu tercer treball. Una parada que va coincidir, justament, amb la crisi del coronavirus. Si el 2020 ens ha obligat a posar mesures de protecció contra la pandèmia, als ZOO els ha servit per treballar en el seu disc i produir-lo, per primer cop, amb el seu propi segell: ZOO Records.

Els ZOO, una banda ferotge

Amb un tarannà animat, sorollós, ferotge quan cal i molt pintoresc, no ens hauria d’estranyar que en Toni Sánchez, “Panxo”, i els seus companys Arnau Jiménez, Marcos Úbeda, Hèctor Galan i Natxo Císcar decidissin anomenar la seva banda ZOO.

La formació, nascuda el 2014 a Gandia, en va tenir prou amb un ‘Estiu’ per sumar més d’un milió i mig de visionats a YouTube en molt poc temps i anticipar les ‘Tempestes venen del sud’ que, amb el ressò d’una bona tamborinada, els van fer populars a tot Catalunya. Més tard, ens van convidar a passejar pel seu ‘Raval’ i ens van posar ‘El cap per avall’ amb un segon disc que seguia aplegant milers i milers de seguidors a ritme de ska, rock i rap.

Ara, però, els ZOO es posen tendres amb un grapat de ‘Llepolies’, i avui el seu líder ens el ve a presentar a l”Àrtic’, on sabem que la música no sempre amanseix les feres, però sovint ajuda a fer-les una mica més dolces.

ZOO Llepolies