Amics, companys del món de la música i família del cantant i animador infantil Xesco Boix s’han aplegat aquest diumenge al matí per homenatjar el 35è aniversari de la seva mort en un acte especial centrat en la música del cantautor català.  L’homenatge ha tingut lloc als Jardins del Pou de la Figuera i ha comptat amb les actuacions de diversos músics i cantautors. Dani Caracola, Tànit Navarro, Àngel Daban i Jeps Valls són alguns dels artistes que han interpretat temes popularitzats per Boix  i que es troben en l’imaginari col·lectiu de nombroses generacions, cançons com ‘Cinc pometes té un pomer’, ‘Una dona llarga i prima’ o ‘Hi ha cinc ampolles’.

A l’acte s’hi han reunit un centenar de persones, adults i nens, que han cantat junts les cançons de Xesco Boix, considerat el pare de l’animació infantil catalana.

Referent de l’animació infantil en català

Els organitzadors de l’homenatge han destacat la importància dels valors que tenia Boix tant pel que fa a la defensa de les tradicions i la llengua pròpies com a la defensa dels drets civils. En aquest sentit, el portaveu, Dani Caracola, ha afirmat que Xesco Boix estaria content pel lloc triat per celebrar l’homenatge, els Jardins del Pou de la Figuera, coneguts popularment com a “forat de la vergonya” per la resistència veïnal contra l’especulació urbanística a principis del segle XXI.

Xesco Boix va morir un 21 de juliol del 1984. Se’l recorda per haver revolucionat el món de la música i de l’animació infantil amb diversos grups musicals i per haver adaptat al català diversos temes emblemàtics nord-americans.