Aquest dissabte comença el XXVI Festival Internacional de Carilló de Barcelona, un cicle de quatre concerts que posarà el punt final a la temporada 2018-2019 del carilló del Palau de la Generalitat de Catalunya. Enguany, el festival se celebrarà els dies 20, 21, 27 i 28 de juliol.

Durant aquests dies, quatre dels carillonistes de més renom del món faran sonar les 49 campanes que formen el carilló del Palau de la Generalitat. Els assistents podran escoltar, des del Pati dels Tarongers i la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, composicions clàssiques de J. S. Bach o F. Mendelssohn combinades amb altres propostes més alternatives. En aquests espais, a part d’escoltar el concert, que se sentirà pels carrers del Gòtic, també es podrà veure actuar els carillonistes des d’una pantalla: una manera original de gaudir del concert.

La primera d’actuar serà Lyn Fuller, la carillonista líder del National Carillon d’Austràlia, que oferirà un concert aquest dissabte amb peces de compositors australians combinades amb música innovadora. Fuller barreja el so del carilló amb música electrònica i veu humana. Diumenge serà el torn del carillonista diplomat més jove, el flamenc Jasper Depraetere, que oferirà una peça molt vinculada amb Catalunya, ‘Les xemeneies de Gaudí’, de l’americà John Courter.

La setmana que ve hi haurà la possibilitat de veure una primícia mundial, amb el carillonista franconeerlandès Gildas Delaporte. L’últim concert anirà a càrrec d’Anna Maria Reverté, carillonista del Palau de la Generalitat, que oferirà un programa amb Bach com a protagonista. Cal recordar que la Generalitat disposa de l’únic carilló de tot l’estat espanyol que està actiu tot l’any.

Tots els concerts seran a les 21 hores. L’entrada és gratuïta, però per accedir-hi és imprescindible fer una inscripció prèvia a la web de la Generalitat.