El Teatre del CCCB programa entre el 19 i el 21 de juliol ‘Oi Néoi’

(‘els joves’ o ‘els nous’, en grec), un treball escènic cuinat amb alumnes dels instituts Milà i Fontanals i Consell de Cent i amb avis de casals del barri. És fruit d’un programa col·laboratiu que impulsa des de fa vuit anys el Teatre Tantarantana: ‘Pièce’.

Enguany el punt de partida era un text de Pasolini, ‘Els joves infeliços’, que parla de conflictes generacionals. El títol de l’espectacle, ‘Oi Néoi’, vol dir, de fet, ‘els joves’ en grec. Però també significa ‘els nous’, cosa que també ha permès plantejar el tema dels nouvinguts. Un tema que era adequat, perquè molts dels intèrprets pertanyen a col·lectius immigrants. Tot i que l’espectacle té moments en què el text agafa protagonisme, és sobretot un treball de dansa i moviment.

El programa ‘Pi(è)ce’

‘Oi Néoi’ ha estat codirigit pel dramaturg Albert Tola i la coreògrafa Constanza Brncic, que dirigeixen el programa ‘Pi(è)ce’. Han estat tot el curs, en hores lectives, fent exercicis d’improvisació de text i moviment amb els alumnes dels instituts. Habitualment l’espectacle resultant es posa en escena al Teatre Tantarantana al juny; és només el segon cop que es presenta al Festival Grec.