Centenars de persones s'han aplegat al carrer Gran de Gràcia per veure la gran cercavila en honor a Sant Medir. Més de 2.000 persones han participat en la Baixada de la Nit. Una vintena de colles han repartit caramels des de dalt de camions i carruatges. Tothom s'hi ha acostat en busca de dolços i, com es tradició, alguns han ideat més d'un invent per recollir-ne el màxim possible. Aquesta no ha estat l'única festa del dia en honor de Sant Medir, aquest matí s'ha fet una primera cercavila pels carrers dels barris de Gràcia. Moltes persones han seguit el recorregut i ho han fet amb bosses de plàstic per recollir les 46 tones de caramels que han repartit les colles. Es tracta d'una festa molt arrelada que passa de generació en generació. Les jornades festives de Sant Medir s'allargaran més dies, l'activitat més destacada és la diada castellera del dia 20.

Les 24 colles de Sant Medir han fet ploure caramels per la Vila de Gràcia tant al matí com al vespre d’aquest dijous. 2.000 persones, 20 carros i 180 cavalls han participat en les cercaviles als districtes de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi i en la romeria fins a l’ermita de Sant Medir, a Collserola.

Segons la tradició, la primera romeria data del 3 de març de 1830. El forner gracienc Josep Vidal i Granés va pelegrinar fins a l’ermita de Sant Medir per complir una promesa. Al llarg del camí, va anar oferint dolços a la gent amb qui es trobava.