La Roser, el Nil, l’Eulàlia i la Patri es reuneixen, com cada quinze dies, per organitzar les tasques i coordinar les activitats d’El Cordill. Aquesta entitat la formen cinc esplais i caus del barri de Sant Antoni. NIL COMPTE, membre d’El Cordill “Un dia vam decidir trobar-nos i establir uns objectius comuns i un full de ruta comú per tal de fer projectes pel barri per als nens del barri.” Aquest primer any de vida ja han participat en la Festa Major i Carnestoltes, i també han organitzat casals per a l’estiu, Nadal i Setmana Santa. Al marge d’aquestes activitats també fomenten la participació dels joves. ROSER AGUSTÍ, presidenta d’El Cordill “Aquest projecte realment està fent conèixer a tots els nens de totes les entitats què és realment el barri, el que realment necessita i com podem ajudar a fer que el barri sigui millor.” En aquesta línia de treball col·laboren amb entitats com De veí a veí o l’associació de veïns. Ara, amb molta feina feta, han demanat formar part del Consell de Joves de Barcelona.

La gènesi d’El Cordill va començar fa tres anys, quan des de Sant Ferran va sorgir la proposta de crear un casal d’estiu conjuntament, i en aquell moment van començar les reunions. Després de moltes trobades, ara fa un any es van constituir com a coordinadora d’entitats sense ànim de lucre de Sant Antoni dedicades al lleure dels més petits. El formen les entitats Esplai Totikap, Esplai la Nivaira, AEIG Sant Ferran, AEIG Sant Antoni Abat i AEIG Pau Claris.

Organitzen i programen activitats per a nens i joves en els principals esdeveniments de l’any, com la festa major o Carnestoltes, i també organitzen casals per als períodes de vacances. Però la implicació social de les entitats també els empeny a col·laborar amb diferents entitats de perfil solidari o comunitari, com l’associació de veïns, la Comissió Calàbria 66, Reis Macos i altres iniciatives de De Veí a Veí o el projecte Xeix.