L’Orquestra Simfònica del Liceu i l’artista plàstica Eulàlia Valldosera han presentat ‘Vers la llum’ al Palau de la Música. L’espectacle, un concert amb performance de l’artista, ha pogut finalment tirar endavant després d’hores d’incertesa després del comunicat de Protecció Civil que prohibia les activitats culturals.

 

Emmarcat dins del programa Estiu al Palau, es tracta d’una coproducció entre aquest equipament, el Grec i el Liceu. Valentí Oviedo, director general del Liceu, ha dit que “no hauria estat lògic que s’haguessin aturat les activitats del Grec com aquesta perquè les mesures de seguretat que preveia van ser aprovades pel Procicat”.

‘Vers la llum’

En les actuals circumstàncies, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu només pot assumir repertoris que demanin una cinquantena de músics. Interpretar simfonies de Wagner o Mahler implicaria molts més músics sense distància de seguretat entre ells. D’altra banda, la secció de corda de la simfònica ha sortit a l’escenari amb mascareta, cosa inviable per als membres de la secció de fusta i els que toquen metalls. El mestre Josep Pons ha dirigit un programa dividit en dues parts sense pausa. A la primera han interpretat la Simfonia número 41 de Mozart, coneguda com ‘Júpiter’, la darrera que va compondre el geni de Salzburg. A la segona part ha sonat la Simfonia número 5 de Beethoven.

Entre les dues simfonies s’ha pogut veure una performance de l’artista plàstica Eulàlia Valldozera. Un enorme plàstic penjat a l’escenari i mogut per uns ventiladors ha dibuixat ones marines mentre l’artista llegia un text que reflexionava sobre els moments que estem vivint i convidava a l’autoconeixement, gairebé com en un exercici de ioga.