Oller ho va voler confirmar de primera mà anant a parlar amb la societat Premium Student Housing, nova propietària del solar. “Em van dir que volen fer una residència d’estudiants amb espais de ‘coworking’ i jo els he proposat que als baixos hi construeixin un teatre.” És l’últim intent d’aquest defensor de preservar l’esperit de l’antic Talia: “Aquí es passeja el fantasma de Paco Martínez Soria quan era productor teatral”, diu Oller, que recorda que el també actor va portar a la ciutat l’actriu i cantant argentina Nacha Guevara i altres grans produccions.

Segons Oller pocs espais de la ciutat poden presumir de donar a tres carrers (avinguda del Paral·lel, Comte Borrell i Aldaia): “Podria ser una mena de Llantiol, de Milano amb el jazz, el swing o la rumba”, es lamenta Oller, que torna a reclamar més implicació de l’Ajuntament. “Han reaccionat tard aquests de Barcelona en Comú”, diu, “jo els he interpel·lat a tot arreu, als consells de barri, al procés participatiu per salvar el Teatre Arnau, i no me n’he sortit.”

Fonts municipals no confirmen el projecte de construcció de la residència. Únicament admeten que s’han rebut “consultes tècniques inicials en relació amb un pla especial a desenvolupar sobre aquest solar”. Les mateixes fonts però remarquen que aquest tipus de residències han de funcionar exclusivament com a allotjament per a estudiants i no com a albergs. I que en cas que es detecti que incompleix aquesta normativa “l’Ajuntament actuarà de manera decidida per iniciar els procediments sancionadors i els ordres de cessament corresponents”.

Des de Premium Student Housing confirmen la trobada amb Oller i l’enviament del pla especial d’edificació al consistori. Afirmen desconèixer aquesta realitat del barri, però es mostren “encantats de fer qualsevol classe d’adaptació per honrar el teatre“, com ara modificar el nom de la residència o l’arquitectura de la façana per retre homenatge a l’antiga sala. Pel que fa a la proposta d’Oller de convertir els baixos en una zona d’ús cultural, la companyia assegura està “oberta a canvis, però sempre tenint en compte les possibles limitacions legislatives. “Es preveuen dificultats”, reconeix la promotora, “ja que implicaria donar dos usos a un mateix edifici.”

L’Associació pro Teatre Talia Olympia ha convocat una marxa de protesta per al pròxim 10 de desembre.