David Paloma, promotor de la Ruta Pompeu Fabra "No hi havia rastre evident a les façanes, pels llocs on va viure i que va trepitjar el lingüista. I tenint en compte que és el pare del català modern va semblar, des de la càtedra Pompeu Fabra i amb el suport de l'Institut d'Estudis Catalans, que calia fer una ruta d'aquestes característiques." Mònica Montserrat, promotora de la Ruta Pompeu Fabra "En diumenge va adreçada al públic general. Que qualsevol persona que estigui interessada pel perfil de la figura de Pompeu Fabra, doncs s'hi pot apuntar" Visitants "Em sembla molt important que es revifi la memòria de Fabra i la seva relació amb Barcelona" "El fet d'estrenar una ruta d'aquestes característiques que no existia a Barcelona, doncs creia que era força interessant" "Les coses relacionades amb Barcelona m'interessen"

El lingüista va néixer el 1868 al barri de Gràcia i va desenvolupar la seva activitat principal a Barcelona. Tot i això, segons les institucions que han encapçalat la iniciativa, no hi havia cap itinerari guiat que mostrés el vincle del gramàtic amb la ciutat. Amb aquesta ruta, que s’ha estrenat aquest diumenge, volen reivindicar, doncs, la seva figura. David Paloma, promotor de la Ruta Pompeu Fabra, assegura que calia impulsar una iniciativa d’aquestes característiques “tenint en compte que és el pare del català modern”.

L’itinerari consta de set parades relacionades amb la infància, els estudis i el lleure del lingüista, així com la seva relació amb la revista d’història i cultura ‘l’Avenç’, l’Ateneu Barcelonès, el Centre Excursionista de Catalunya i el mateix IEC. S’acompanya amb explicacions en català, castellà, anglès o francès, lectures de textos i un mapa interactiu que enriqueix el recorregut amb diversos recursos multimèdia. També s’ofereixen excursions amb autocar a Badalona, Sant Feliu de Codines i Prada de Conflent.