Últims acords pocs minuts abans de pujar dalt de l'escenari. Nervis a flor de pell... "Amb tant de públic... estic molt nerviós per cantar" "Estic molt nervi perquè hi ha molta gent i m'estan mirant tots els companys" ... però també il·lusió i passió per la música. "Em fa sentir alegre. És com si formés part de mi" "Me gusta porque es el arte que tenemos los gitanos. Lo bailamos, lo cantamos... y a mi me gusta mucho el arte" Són alguns dels 180 infants i adolescents que van protagonitzar el concert del projecte Vozes, una iniciativa que treballa per a la integració de més de 500 nens i joves en zones poc afavorides de la ciutat. Des de fa 11 anys, ofereixen classes gratuïtes i accés lliure als instruments a tres districtes: Nou Barris, on van néixer, Sant Andreu i Sant Martí. SUSANA SERRANO, directora gerent de Vozes "Estem treballant amb la motivació, treballem la responsabilitat, la disciplina, la solidaritat... És una part que els ajuda a autoformar-se molt més enllà d'allò que és estrictament musical" L'actuació va arrancar amb música clàssica. A banda d'exhibir la traça dels més petits, el concert va servir també per recaptar fons i reclamar un espai propi per als assajos d'aquest projecte de cohesió social.

Fa 11 anys que el projecte Vozes treballa per la integració i la cohesió de més de 500 nens i adolescents en risc d’exclusió social. Ho fa mitjançant la formació musical: imparteixen classes de forma gratuïta a diferents barris dels districtes de Sant Martí, Nou Barris i Sant Andreu. Enguany hi participen 14 centres educatius de Barcelona que aposten per la música com a eina educativa que permet treballar les aptituds dels més petits.

De fet, segons Susana Serrano, directora gerent de Vozes, el projecte va molt més enllà de la música. “Estem treballant la motivació, la responsabilitat, la disciplina i la solidaritat, entre altres valors”, assegura. L’actuació ha servit, també, per recaptar fons i reclamar un espai propi per als assajos d’aquest projecte de cohesió social. Al concert d’aquest dissabte al vespre hi han participat més de 180 infants i adolescents i ha comptat amb la col·laboració del grup de rumba catalana Gertrudis, del director d’orquestra Jordi Mora i del grup Emi Rap & Buscando Fortuna 917.