La cineasta Celia Rico, jove promesa del cinema espanyol, ha impartit aquest dilluns un taller de guió de curtmetratges de ficció en el marc del Bibliocurts, festival de cinema que organitza Biblioteques de Barcelona i que vol impulsar els nous creadors. La directora, guionista i productora aquest any ha recollit cinc guardons pel seu primer llargmetratge ‘Viaje al cuarto de una madre’, l’últim va ser el premi al millor guió al festival d’Almeria aquest dissabte.

Durant aquest dilluns vuit cineastes i també amateurs han analitzat els seus guions i han compartit opinions a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall sota l’atenta mirada de Celia Rico: “El guió és una part molt solitària del procés creatiu i és interessant compartir-lo”, explica la cineasta. “El que és bonic d’aquest taller és que hi ha gent molt diversa i és molt interessant i enriquidor compartir els processos creatius dels participants”.

Tercera edició de Bibliocurts

Aquest dijous s’entregaran els premis dels curtmetratges guanyadors del festival i es projectaran a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall, organitzadora del festival. Prèviament —dilluns, dimarts i dimecres al vespre— es projectaran els curts en competició. En aquesta tercera edició s’ha fet un taller d’animació stop-motion per a nens, projeccions de curtmetratges infantils i dels Balcans, ja que aquest any Sofia, la capital de Bulgària, ha estat la ciutat a la qual s’ha dedicat el festival.